EU projekti

europski fondovi

Naziv projekta: Povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Ante Mijić Quercus d.o.o.

Kratki opis projekta:

Širenje poslovanja tvrtke Ante Mijić Quercus uvođenjem opreme u rad usmjeren na ulaganje u tehnološko unaprjeđenje poslovanja, stručno usavršavanje djelatnika te povećanje prihoda i investicija u samu tvrtku uz jačanje tržišne pozicije.

Provedbom ovog projekta izravno će se utjecati na modernizaciju proizvodnih procesa čime će se zadržati prednost pred postojećom konkurencijom.

Tvrtka se prijavila na otvoreni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta ”Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP” s projektom “Povećanje proizvodnih kapaciteta tvrtke Ante Mijić Quercus d.o.o.

Ulaganjem u sušare za lamele kapacitet sušenja godišnje će se povećati za gotovo 90%, dok će sušarski kapaciteti za elemente iznositi 140m3, što je povećanje od 1.960m3 na godišnjoj razini. Vrijeme sušenja skratit će se sa 5 do 6 dana na 2 do 3 dana, te će se tako povećati obrtaj proizvoda, skratiti rok izrade i smanjiti utrošak energije.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Uspješno provedenim projektom doći će do povećanja prihoda tvrtke za 21,5%, povećanja izvoza za 21,2% od prihoda od prodaje i zapošljavanja novih 15 osoba. Sudjelovanjem na sajmu Design District u Rovinju očekuje se ugovaranje novih poslovnih suradnji.

Ukupna vrijednost projekta (u HRK): 4.587.307,50 kn

Iznos koji sufinancira EU (u HRK): 1.298.646,00

Razdoblje provedbe projekta: 01. rujna 2020. – 01. ožujka 2022.

Kontakt osoba za više informacija: Andreja Crnojević

Email: andreja@quercus-am.hr

Tel.: +385 98 430 113

Više informacija na: https://strukturnifondovi.hr/

Više o operativnom programu Konkurentnost i kohezija:

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije/materijala isključiva je odgovornost Ante Mijić Quercus d.o.o.